Maratonul Teatrului Independent – ”Bucharest Fringe”, Ediția a Treia

Editia a Treia a Maratonului Teatrului Independent – ”Bucharest Fringe” se va desfasura in perioada 27 Septembrie – 06 Octombrie 2013 in mai multe spații independente din București.

Festivalul isi propune sa promoveze miscarea teatrala independenta – organizatiile, spatiile de spectacole din Bucuresti – si sa ofere publicului si criticilor o selectie de spectacole din toate zonele performative: teatru, teatru-dans, performance, spectacole alternative, spectacole ale scolilor de https://kiteessay.com/essay-writing-service teatru. Biletele vor avea un pret redus fata de pretul obisnuit practicat in locatiile-gazda.

 

Se pot inscrie in Festival spectacole care au avut Premiera in perioada 01 Septembrie 2012 – 31 August 2013. Selectia spectacolelor va fi realizata de catre un Juriul de Selectie, format din criticii de teatru Andreea Dumitru, Cristiana Gavrila, Ionut Sociu. Acestia vor alege un numar de 15-20 de spectacole, cele mai reprezentative si inovative titluri ale stagiunii precedente.

Trupele si organizatiile independente sunt asteptate sa se inscrie pentru selectie in Festival pe adresa: contact@teatrul.ro si pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/TeatrulApropo, pana la data de 15 Septembrie 2013.

Pentru inscriere trebuie completat Formularul de Inscriere care poate fi descarcat aici: MTI 3 Formular Inscriere. De asemenea este obligatorie vizionarea spectacolului de catre Juriu sau punerea la dispozitia acestuia a unei inregistrari complete a acestuia.

In cadrul Festivalului vor fi acordate, de catre un Juriu de Premiere, un numar de sapte distinctii: premiul pentru cel mai bun spectacol, cea mai buna regie, cea mai buna scenografie, premiul special pentru debut, premiul de originalitate, premiul pentru cel mai bun actor si pentru cea mai buna actrita.

Pe langa spectacole, Festivalul va include: o masa rotunda cu privire la miscarea teatrala independenta din Romania, tendinte si mijloace de intarire a organizatiilor de profil; lansari de carte, discutii cu publicul, spectacole pentru copii, spectacole alternative; un concert de inchidere.